MI A GÉPJÁRMŰVÉDELMI SZOLGÁLTATÁS?

A gépjárművédelmi szolgáltatás magában foglalja az Ön gépjárművében elhelyezett jármű felügyeleti rendszer által továbbított jelzések fogadását diszpécser központunkban, illetve a diszpécserek által a jelzésekre történő – a szolgáltatási szerződésben rögzített – intézkedések végrehajtását. A gépjárműbe szerelt védelmi rendszer a szolgáltatás igénybevétele esetén jelzést küld a távfelügyeleti központunkba, amely alapján a gépjárműve védelmében azonnal megtesszük a szükséges, Önnel előzetesen egyeztetett intézkedéseket.

A SZOLGÁLTATÁS RÖVID LEÍRÁSA

A gépjárművédelmi szolgáltatás elengedhetetlen kelléke a jármű felügyeleti rendszer, amelyet az általunk védeni kívánt gépjárműbe építünk be. Ez a rendszer folyamatosan figyeli az érzékelői felől beérkező jelzéseket, és szükség esetén riasztást kezdeményez. Minden olyan esetben, amikor a jármű felügyeleti rendszer rendellenességet észlel, riasztást kezdeményezhet, amelynek jelzéseit távfelügyeleti központunkban fogadjuk. Például, ha a gépjárműajtó nyitása után bizonyos időn belül nem történik meg a gépjárművezető azonosítása, a rendszer azonnal és automatikusan riasztás jelzést küld távfelügyeleti központunkba. Érdemes tudni, hogy bizonyos funkciók a rendszer élesítése nélkül is működnek. Ilyen például a pánikfunkció, amely egy külön a gépjárműbe beépített, rejtett nyomógomb segítségével bármikor aktiválható.

A RENDSZER HASZNÁLATA

A rendszer a gépjármű saját távirányítójának (központi zárának) működtetésével, a központi zárral összehangoltan kerül élesített, vagy kikapcsolt állapotba. A rendszer üzemszerű használata mellett többféle üzemmódban és késleltetési típussal tud működni. Az aktuális állapotokat minden esetben egy kisméretű fényforrás (LED), különböző stílusú villogással jelzi. A gépjármű vezetője saját vezetési jogosultságát egy jeladó chip használatával („Dallas” kulcs), vagy kezelőbillentyűzettel jelezheti a rendszer felé.

G4S MŰHOLDALS FLOTTAKÖVETÉSI SZOLGÁLTATÁS

A G4S Flotta Követő Szolgáltatás magában foglalja a valós idejű online megjelenítését webes felületen, melyhez jelszavas azonosítással ellátott hozzáféréssel- monitorozási lehetőséget kapnak a flottamenedzserek, cégvezetők. Lehetőség nyílik a flotta felületen a gépjárművek csoportosítására, gyújtás állapotuk online megtekintésére, akkumulátor töltöttségük ellenőrzésére, lekérdezések, statisztikák készítésére is bővített szolgáltatási konstrukciók esetén. A gépjárművekben elhelyezett eszköz 32 másodpercenként pozíciót küld a központ felé, mely tárolásra kerül, és a későbbiekben könnyedén lekérdezhetővé válik a gépjármű útvonal nyilvántartása, valamint számos statisztika, és információ a gépjármű sebességéről, összesített megtett útjáról, a gépjárművet használó sofőrökről, és egyéb adatokról szolgáltatások szerint.

A gépjárművekbe épített központi egység számos kiegészítővel bővíthető, melyek segítségével nyomon követhető a raktér ajtó nyitása, raktér hőmérséklete, a gépjármű üzemanyag fogyasztása, valamint tehergépjárművek esetén a ponyvavédelem kérdésére is megoldást jelenthet. Webes felületen, grafikusan saját területi egységek, POI-k kerülhetnek definiálásra, melybe a gépjármű belépése, vagy esetlegesen, ezen területi egység elhagyása naplózásra kerül.

A RENDSZER FŐBB ELEMEI

  • 24 órás központi felügyelet,
  • műholdas helymeghatározás,
  • riasztás esetén ügyfél értesítése – sikertelen értesítés esetén eseti kivonulási díj fizetendő,
  • eseti kivonulási díjért lopáshelyzetben álló járműre kivonulás és rendvédelmi szervek bevonása Magyarország területén,
  • indításgátlás (élesített és riasztás helyzetben a gépjármű elindítása gátolt),
  • lopáshelyzetben motor távleállítása,
  • szerviz üzemmód,
  • másodlagos tartalék tápellátás (a rendszer a gépjármű akkumulátorának kiiktatása esetén is működőképes marad),
  • átjelzés tartalékolt átviteli úton,
  • élesítés és kikapcsolás a központi zárral együttműködve
/* */