A liftekben kötelező segélyhívó berendezést üzemeltetni a hatályos jogszabályok szerint. Az eszközök telepítése és működtetése szakértelmet kíván, ráadásul a rendszer működtetése társasházanként vagy különálló épületenként is magas költségekkel jár.

HOGYAN MŰKÖDIK A FELVONÓ TÁVFELÜGYELETI SZOLGÁLTATÁS?

A felvonóba telepített segélyhívó készülék igénybevétele esetén jelzést küld a G4S távfelügyeleti központjába, ahol diszpécser szolgálatunk munkatársai azonnal megkezdik a helyzet felmérését és megoldását. A diszpécserek a szerkezet által küldött jelzések alapján azonosítják az épület pontos címét, a lift helyét, üzemeltetőjét, karbantartóját, továbbá élőhangos kapcsolatba lépnek a felvonó utasaival. Központunk munkatársai ezt követően értesítik az épület gondnoki és/vagy portaszolgálatát, hogy megtehessék a kellő intézkedést.
Amennyiben minket kérnek fel a mentési feladatok ellátására is, a G4S saját járőrszolgálata a jelzéstől eltelt 30 percen belül garantáltan megérkezik a helyszínre. Az Önök által biztosított kulcsokkal és eszközökkel a speciális képzésben részesült csapatunk azonnal megkezdi a bennrekedt személyek mentését. Cégünk Magyarország teljes területén vállalja a liftek távfelügyeletéhez szükséges segélyhívó készülékek telepítését, azok rendszeres ellenőrzését és az ezeken keresztül elérhető 24 órás diszpécserszolgálat üzemeltetését.

MIÉRT A G4S LIFT TÁVFELÜGYELETET ÉRDEMES VÁLASZTANIA?

A felvonók esetében – annak sok használója miatt – különösen fontos a gyorsaság és a megbízhatóság. Érdemes ezt a munkát komoly infrastruktúrával rendelkező, tapasztalt cégre bízni. Járőreink nagy száma és speciális képzettsége, illetve fejlett járműflottánk miatt gyorsan a helyszínre érkezünk. A liftek gyakori használata és erős igénybevétele miatt a meghibásodás kockázata is magas. Minden perc számít, ha valaki a felvonóban ragad. A személy nem csak fizikai, de mentális sérüléseket is elszenvedhet a bezártság érzésétől és a legfeljebb pár perces utazásra szánt helyiség körülményeitől. Ezért különösen fontos a távfelügyelet megbízhatósága és a mentés mihamarabbi megkezdése felkészült személyzettel.

MILYEN ELŐÍRÁSNAK KELL MEGFELELNIE A FELVONÓ VÉSZJELZŐRENDSZERNEK?

A felvonó vészjelzők működtetését a 146/2014. (V.5.) kormányrendelet írja elő, az MSZ-EN 81-28.2004 szabályozása szerint. A 2004 után épült liftek esetén előírás a felvonóvészjelző megléte, illetve a 2004 előtt üzembe helyezett felvonók esetén is előírás, amennyiben a felvonóvezérlés cseréje megvalósult. A G4S központja a felvonó távfelügyeleti szolgáltatáshoz szükséges, a hatóságok által előírt követelményeknek teljes körűen megfelel, és az évenkénti felülvizsgálatok során kiváló minősítésben részesül.
Eszközünket és szolgáltatásunkat az ÉMI-TÜV SÜD vizsgálta be, és állította ki arról minőségbiztosítási tanúsítványunkat. A minőségbiztosítási tanúsítvány száma: F-0127/2010. távfelügyelet megbízhatósága és a mentés mihamarabbi megkezdése felkészült személyzettel.

KERESSEN BENNÜNKET!

email: lifttavfelugyelet@hu.g4s.com telefon: 1447
/* */